Приключи първата част от Младежки Еко Фестивал - гр. Етрополе 2011 под надслов „Аз съм зелен” и „Аз съм активен”. Фестивалът е под патронажа на Кмета на Община Етрополе – инж. Богомил Георгиев. Организатори са Младежка инициативна група МОГА, гр. Етрополе със съдействието на Общинското ръководство, о.р. инж. Васил Христов, заместник-председател на Асоциация „Български командоси” и командосите от града и г-жа Кати Дочева, председател на Сдружение „Клуб туризъм и екология-Опознай и съхрани-2001”. Фестивалът се финансира от Община Етрополе с любезното съдействие на фирма ЕТ „Винека - Петя Недкова”, двете фитнес зали в града и Сдружението на евите в гр. Етрополе.
През изминалите 2 дни бе изграден палатков лагер, охраняван и организиран от командосите, в близост до паметника-костница в м. Звездата. Участниците в лагера и всички дошли на място деца имаха удоволствието да се включат в еко дискусия, забавни еко игри, игри „Млад командос”, лагерен огън с песни и танци. Красота и настроение демонстрираха възпитаниците на Школата по спортни танци, с ръководител Пламен Петров при тяхната подготовка за участието им на сцената на Фестивала.
В двора на СОУ „Христо Ясенов” бе проведено от г-жа Кати Дочева състезание по колоездене, в което участваха 17 деца.
Училището бе домакин на първото в гр. Етрополе състезание по стрийт бол, организирано от г-жа Ралица Ботева, в което под ритъма на рап музика се съревноваваха 8 отбора от града.
Остават 2 дни до закриването на Фестивала под надслов: „Аз съм артист”. Предстоят концерти с участието на групите: Котарашки, Оратница, Extremum, Mind Disorder, Танцов състав „Балканска младост”, изпълнители към НЧ „Тодор Пеев 1971” и Младежки духов оркестър, гр. Етрополе. Концертите ще се проведат на специално изградена от фирма „МИР-И” ЕООД лятна сцена до паметника-костница в м. Звездата над гр. Етрополе. Сцената ще бъде поле за изява на изпълнители на брейк и бийт бокс и на спортни танци.
През двата оставащи дни на Фестивала ще се проведат кръжоци по стенопис, фотография и гравиране на табели. Освен записалите се желаещи, участие в кръжоците могат да вземат всички, които дойдат на място в двора на СОУ „Христо Ясенов” и пред оградата на ОУ „Христо Ботев” при Часовниковата кула. Част от творбите, сътворени от младите артисти ще бъдат представени на изложба, разположена до сцената на Паметника.
ПРОГРАМАТА ЗА 01.07. И 02.07.2011
01.07. Аз съм артист
9:00 – 17:00 Кръжоци по: фотография; стенопис; гравиране на табели
20:00  Концерт - Танцов състав „Балканска младост”, гр. Етрополе, група „Котарашки”, група „Оратница”, Младежка духовата музика – гр. Етрополе
02.07. Аз съм артист
9:00 – 12:00 Кръжоци по: фотография; стенопис; гравиране на табели
15:00 – 17:00 Изложба
17:00 – 19:00 Демонстрация на брейк, бийтбокс и спортни танци
20:00 - 22:00 Kонцерт - Група „Extremum”, група „Mind Disorder”
Текст и снимки:Анита Пешева