Треньорът по Таекуон-до Борислав Витков открива първата си самостоятелна изложба-живопис днес от 17.30 часа в зала “Орханиец” на Исторически музей – Ботевград. Картините му са вдъхновени от красотата на жената, природата, морето, цветята, животните, боят при Шипка. В изложбата са представени икони и творби на религиозна тема.
На въпроса защо толкова късно обявява таланта си пред ботевградските любители на изобразителното изкуство, Борислав Витков отговори така: “Много малко хора знаят, че рисувам. Това са предимно семейството ми и приятелите ми. Всъщност те са инициатори на идеята да открия изложба. Много им благодаря за подкрепата. А конкретно на въпроса ще отговоря, че никога не е късно човек да покаже уменията, на които е способен, или таланта си.
Борислав Витков рисува от малък. Пръв таланта му забелязва учителят по рисуване Иван Златев, който не е между живите. Той го запознава с техниките в изобразителното изкуство. След това Витков посещава курсове в София, които му помагат да натрупа повече знания и да усъвършенства таланта си. Впоследствие обаче любовта му към спорта надделява, а мечтата му да стане художник се превръща в хоби.
“Рисуването ми помага да преодолявам стреса, разтоварваме от ежедневните проблеми, зареждаме с енергия”, твърди Борислав Витков. Той обяви, че средствата от продажба на две от картините, на които е изобразен символът на града – Часовниковата кула, ще бъдат дарени на дружество “Орханиец” за дейност.

Борислав Витков е роден през 1969 година в град Луковит. От петгодишен живее в Ботевград. Завършва средно образование в СПТУМ “Вълко Радински”, сега ТПГ “Стамен Панчев”. След това е приет в спортната академия, но по лични причини преустановява следването си. Това не му пречи да продължи да се занимава активно със спорт. Днес е треньор по таекуон-до на деца от различни възрастови групи в общините Ботевград, Правец и Етрополе. Освен това е и международен съдия по този вид спорт. Инструктор е по тае бо.
Борислав Витков е семеен, има две деца.