Atos Origin представи днес едновременно в десетки страни новата компания и бранд, резултат от сливането си със Siemens IT Solutions and Services. Компанията носи името Atos и е световен лидер в управляваните и транзакционни услуги с общи приходи от 8,7 милиарда евро за 2010 г. и 78 500 служители в 42 държави.

„Общите приходи, географско и секторно покритие ни превръщат в лидер сред доставчиците на технологични решения не само в Европа. Заедно, ние ставаме една от десетте глобални ИТ компании”, сподели в Париж Тиери Бретон, CEO и председател на борда на акционерите на AtosAtos става номер 1 доставчик на „облачни” услуги с 30 големи центъра за данни, 900 000 SAP потребители и управление на повече от 90 000 сървъра, посочиха от компанията. Новата Atos е номер 2 при управляваните услуги в Европа с приходи от 4,5 милиарда евро и номер 1 европейска компания за технологични услуги. Приходите от транзакционни високотехнологични услуги възлизат на 1 милиард евро, което прави Atos лидер в сектора, заявиха още от компанията.

Символично за Европа, една германска и една френска компания се обединяват, за да създадат глобален лидер в информационните технологии, коментира Веска Давидова, управител на Atos България. Компанията е най-големият SAP интегратор у нас, с над 70 милиона лева приходи и над 100 специалисти. Сливането ще й позволи да навлезе в нови индустрии като финансовия сектор и да предложи решения в областта на транзакционните технологии.

Atos планира да да постигне приходи от 10 милиарда евро през 2013 г., допълни Давидова. Siemens ще бъде акционер в Atos с 15% дял, като двете компании ще инвестират заедно 100 милиона евро в следващите три години за съвместното развитие на ИТ продукти и решения.

Днес Atos обяви и най-голямата сделка в технологичния сектор. Компанията сключи договор на стойност 5,5 милиарда евро със Siemens за управлението на ИТ инфраструктурата на германския конгломерат за срок от седем години.