Стартира българската версия на една от най-успешните онлайн игри с милиони регистрирани потребители по света.

Официалният старт на www.conQUIZtador.bg - българската версия на популярна в Европа и САЩ игра, в която с помощта на стратегическо мислене, знания и бързина всеки може поне за малко се почувства господар на собствената си държава e днес.

Играта е динамична и развлекателна, като в същото време подлага на изпитание общата култура и съобразителността на играещия. Основна движеща сила е борбата за територии, но битките тук се водят не с оръжия, а с отговори на въпроси от най-различни сфери като спорт, музика, мода, астрология, история, география, кино и много други.

Играта е създадена през 2002 г. в Унгария под името www.honfoglalo.hu и за кратко време се превръща в най- посещаваната онлайн игра в страната. Към момента само там са регистрирани над 2 млн. потребители.

През последните две години стартират постепенно американска, немска, руска и румънска версии, които са обединени под марката conQUIZtador. Навсякъде, без САЩ, регистрацията за играта е безплатна и наградата за участниците е единствено интелектуална.

Най-нова е румънската версия на играта, която само за половин година успява да се изкачи до шесто място в класациите за най-посещавани румънски сайтове.

В българската версия се играе на картата на България, разделена на 18 под-територии, носещи определен брой точки. Една игра се играе от трима участника, като целта е да се отговори вярно на въпросите и да се получат точките, които те носят.

Победител е играчът с най-много точки на края на играта, а с натрупване на повече изиграни и спечелени игри потребителите печелят рангове и се издигат в различните класирания.

Освен всичко друго, www.conQUIZtador.bg дава възможност и за обогатяване на социалните контакти на играещите, като им позволява да чатят с другите потребители, да поддържат "списък с приятели" и да формират играта, като допринасят за базата данни с въпроси.