Естрадната звезда е била обект на нападение от психопат в собствения си дом. Лили Иванова и МВР крият старателно от медиите ужасяващ случай на посегателство.

Историята е отпреди десет години, но никога не е виждала бял свят. Сблъсъкът с психаря доста травмирал Лиленце Пиленце, която от този момент нататък получава фобия от фотоапарати, камери и въобще случайни хора, разказват запознати.

Непознатият се явил на адреса й със заявено желание за лична среща с изпълнителката на "Детелини". Преди да го пусне, портиерът дежурно попитал имат ли такава уговорка. Онзи настоявал, че Лили го очаква. Дядото обаче бил прясно скаран със звездата заради някаква битува неуредица и се чудел как да й звънне. Минутата размисъл била достатъчна на натрапника да загуби контрол и да се нахвърли над портиера.

Последвал ръкопашен бой, при който лицето на пазача било надрано с джобно ножче, извадено от агресора. Малко след това заради вдигналия се шум нападателят избягал. Скоро дошла и полиция. Преди ченгетата да разберат какво точно става, те тръгнали от версията за атентат срещу самата Лили Иванова, поради което се наложило разследване и тя била първата разпитана.

По време на инцидента самата звезда била в жилището си, но така и не разбрала какво се е сулчило отвън. Затова и отказала да даде показания в близкия участък на МВР. Случаят приключил само с показанията на портиера, но така и не бил заловен психо фенът.

Лили живее на последния етаж на кооперация намираща се на ул. "Оборище". Естрадната звезда се нанася тук в началото на 70-те години на миналия век. След развода си с Янчо Таков тя  епринудена да се разминава мълчаливо с неговите родители, които живеят точно под нея.

През годините мега звездата се е сблъсквала с какви ли не странни фенски прояви. Среднощните обаждания по домашния телефон, заради което Лили е сменяла не веднъж поста си, е възможно най-дребната проява на екзалтирали почитатели. Фрапиращи случаи като да се изпикаят пред вратата й, да напълнят ключалката с кибритени клечки са малка част от щуротиите, с които певицата се е сблъсквала, пише в. "Всеки ден".

Странна е и молбата на фенка на Иванова, която й подала снимка за автограф, на която очите на звездата били избодени с игла. Тогава Лили я отрязала с думите: "Съжалявам, не виждам".