Полицията на Хасково разкри престъпна група за обири, съобщиха от Областната дирекция на полицията.

Групировката е от 6-ма мъже и е тормозила с кражби населението на региона цели две години.

Тарторът на престъпната банда е 46-годишен мъж от димитровградското село Злато поле. В момента той е зад решеките заради въоръжен грабеж, заедно с друг участник - 22 годишен мъж от Гълабово. Трима от обирджиите, мъже от Димитровград, Злато поле и Черногорово в момента са в ареста с мярка "задържане", а друг от престъпниците е обявен за общодържавно издирване.

Обирите на бандата стартират през 2008-ма година с кражба на златни накити от дом в Димитровград, бижутата по-късно са продадени за 20 000 лв. Следват обири на оръжие в Симеоновград, както и опит да бъде изнесена метална каса от сградата на БКС в Димитровград през 2009 година. В списъка на престъпната банда е и кражба от заложна къща в Гълъбово, опит за палеж на дом в симеоновградското село Троян, обир на обменно бюро край паркинг Генералово. Обирджиите са автори на множество кражби на гориво, използвали са крадени коли, които са били изоставени и палени.

От полицията уточниха, че са иззети множество доказателства за престъпната дейност на шестимата мъже, работата по случая продължава.