През 2008-ма година Министерството на вътрешните работи ще осигури 1000 автомобила с нормална проходимост, като това е най-сериозната инвестиция в автопарка на министерството за цялата му история, отчете в Стара Загора министърът на вътрешните работи Румен Петков.

Ще бъдат доставени и 140 автомобила с висока проходимост. Много се надявам, че в кратък период ще осигурим и 12 противопожарни автомобила, заяви още вътрешният министър, като уточни, че с новите полицейски коли ще бъдат подменени тези, които се ползват от преди 1989 година.

През следващите две години министерството ще инвестира 161 млн. евро за гарантиране сигурността на външните граници на страната ни.

Румен Петков съобщи, че се предвижда въвеждане на система за видео наблюдение на автомагистрала "Тракия". Целта е да бъде контролирано движението по магистралата до степен на установяване и налагане на санкции според Закона за движение по пътищата.

В Стара Загора вътрешният министър даде положителна оценка на работата на областна дирекция "Полиция" и противопожарната служба за изминалата година.

Търси се следващото ниво в казанлъшката група, свързана с печатница за фалшиви документи. Полицаите със съществен принос в тази операция, както работилите успешно по случая „Будимир Куйович”, ще бъдат наградени, каза още министър Петков.