Организацията на тазгодишното издание на Етрополската литературно-музикална зима се проведе на 26 януари в малкия салон на НЧ”Тодор Пеев”. Направи впечатление, че ги нямаше авторите от по-старото поколение творци. На това издание, особено в поезията, се представиха повече от предишни години млади автори.
По традиция се раздадоха награди на журито и на публиката.
Председателката на журито Станка Димитрова-председател на Комисията по просвета, култура и вероизповедания към ОбС и членовете Бистра Александрова-член на Съюза на независимите български писатели и учителката по литература Цветанка Николова класираха посочените по-долу произведения.  
Стихотворенията „Снежко” на Боримира Василева, „Зимни картинки” на Радина Валентинова, „Сняг наваля” на Виолина Йорданова и „Дошла е пролетта” на Юлиана Борисова бяха наградените деца до 14 години.
Разказът „Белият спасител” на Боримира Василева също получи награда в раздела Проза за деца до 14 години.
Журито определи за награда хумористичните творби на деца до 14 години „Забава” на Велислава Милкова, „Мими има котарак” от Кармен Иванова и „Разпилян” на Боримира Василева.
„Коледна картина” на Лазар Василев и „Чорапи” на Надка Василева са наградените стихотворения в раздела за творци от 15 до 18 години.
За хумор в същата възраст получи наградата си Георги Мачкърски” за „Етрополе”
От представената поезия за възрастни бяха отличени стихотворенията „Есенен фрагмент” на Василка Ботева, „Посвещение” на Марин Иванов Кубетски и „Сън” на Наталия Ножарова.
„Ерген” на Иванка Байкова, „Предизборно време” на Василка Ботева и „Опак свят” на Стоян Мачкърски бяха наградените хумористични произведения за възрастни.
Три бяха наградените произведения в проза за възрастни: „Да танцуваш с Мадона” на Марин Ив.Кубетски, „Началото” на Наталия Дочева и „Делибаши” на Васил Василев.
Боряна Керемидска, Иванка Павлова Данова, Иванка Иванова Начева и Петя Христова Маринова беше журито, което класира творбите според предпочитанията на публиката.
„Снежко” и „Разпилян” на Боримира Василева, „Коледна картина” на Лазар Василев  при по-малките участници, заедно с „Мравката Зет” на Стоян Мачкърски и „Ерген” на Иванка Байкова получиха наградата на публиката.
Единствената наградена музикална творба "Мечта" на детската група от ЦДГ "Сашка" по текст на Радка Толева и музика Красимира Виткова. Всички наградени творби и автори получиха веднага своите парични награди.