Актьорът Асен Блатечки разкри, че е способен да не обърне никакво внимание на жена, която ръси цинизми повече и от мъж и е с неприятен за окото външен вид. Лошото момче от сериала „Стъклен дом" всъщност от доста време се държи като джентълмен и не налита на всичко, което носи пола.

„Отвращавам се от простачките, които са и мърляви. А ако имат език като на каруцар, тогава направо ще ги подмина като пътен знак. Ако ще да са с даденостите на Мис Свят. Аз достатъчно псувам, докато карам. Ако и жената, която е с мен, прави подобни неща, това вече ще ми дойде в повече. Нещата трябва да са ясни. Мъжът си е мъж, а жената да е жена във всичко, което прави. Когато ролите се разменят, някак си се нарушава и равновесието в природата", изповяда се пред женско списание Чарли от „Стъклен дом".

Въпреки тълпите от фенки, които се мотаят непрекъснато около Асен, той е моногамен. От 12 години живее с колежката си Катерина Горанова, от която има дъщеричка - също Катерина.

„За мен един мъж, преди да тръгне да създава семейство, трябва сериозно да се е налудувал. И да е видял всичко. А не, като срещне подходящата жена, да продължава да сваля всичко по-засукано", изложи пред „Космополитен" своята житейска максима Асен. Блатечки не се прави на светец и призна, че преди години ужасно ревнувал жена си. Сега и мисъл за подобно нещо не му идва наум. Тя го ревнува в рамките на нормалното.

„И да ревнуваш, и да не ревнуваш, ако има да става нещо, то ще стане", философски отбелязва звездата от „Стъклен дом".