Вчера се в зала “Орханиец” на Исторически музей – Ботевград се проведе заседание на литературен клуб “Стамен Панчев”, на което присъстваха и  нови членове на организацията. По традиция заседанието започна с поетично четене. Най-напред свои стихове прочете Царинка Божилова, новоприет член на клуба. След това в четеното се включиха Петя Петрова, Таня Банкова, Мария Кацарска, Стаменка Димитрова, Любен Томов, Мико Дончев, Георги Виденов и други местни творци.
Сред публиката в зала “Орханиец” имаше млади хора, които също пишат стихове. Те не се престрашиха на представят творчеството си, но обещаха, че това ще стане на следващото заседание на клуба, което ще се проведе последния четвъртък от месец септември.
В края на заседанието членовете на литературен клуб “Стамен Панчев” взеха единодушно решение да подкрепят кандидатурата на кмета Георги Георгиев за трети мандат. В гласуването участваха и млади творци, които все още не са членове на клуба.
“Постигнатото до този момент нямаше да бъде възможно без перманентно оказваната финансова и морална помощ от кмета на общината Георги Георгиев. С негово съдействие от печат са излезли десетки наши книги и сборници. Литературните творци поднасят своята благодарност на г-н Георгиев и Общинския съвет за това, че винаги ни подават ръка за помощ”, каза председателят на клуба Митрофан Велев. Той припомни, че през почти полувековното развитие на литературния клуб са издадени над 80 стихосбирки, романи, драми, една част от които са получили национално и европейско признание. Митрофан Велев каза, че особено ползотворна и ефективна е дейността на организацията през последното десетилетие.