На 3 август кметът на общината инж. Богомил Георгиев проведе консултации с представители на партиите, представени в Народното събрание и Европейския парламент, за определяне състава на Общинската избирателна комисия.
На срещата присъстваха представители на: ГЕРБ – Росица Василева, Коалиция за България Станка Димитрова и Мила Манчева, ДПС – Павлин Марков, Атака - Цеца Христова, Синята коалиция – Цветан Цолов и НДСВ - Тодор Трифонов.
Срещата премина в дух на конструктивност, лоялност и разбирателство. Представителите на партиите и коалициите заявиха, че са съгласни с решението на Централната избирателна комисия, според което Общинската избирателна комисия - Етрополе да бъде съставена от общо 17 членове, включително председател, заместник-председател и секретар. Съотношението между партиите и коалициите от партии да бъде: ПП „ГЕРБ" - 8 членове, „Коалиция за България" - 3 членове, ПП „ДПС" - 3 членове, ПП „Атака" - 1 член, за „Синята коалиция" - 1 член, за ПП „НДСВ" - 1 член. НДСВ не е парламентарно представена, но има членове в Европейския парламент. Затова неин представител ще бъде включен в състава на Общинската избирателна комисия.
На вчерашната консултация представителите на политическите сили постигнаха съгласие председателят  на ОИК да бъде от ГЕРБ.
На 8 август, в понеделник, от 15:00 часа консултациите ще продължат за уточняване на заместник-председател и секретар, както и за поименния състав на Комисията.