Предсезонната подготовка на мъжкия тим на Берое Стара Загора ще бъде проведена под ръководството на Марин Яцински. От новия сезон старши треньор на играещия в А група тим ще бъде Георги Младенов. Двамата започват съвместна работа от следващата седмица.

Яцински напусна Балкан, където бе кондиционен треньор на мъжкия отбор в продължение на няколко сезона. Той има дял в спечелването на двете отличия на тима от Ботевград в мъжкия шампионат - сребърните през 2008 година и бронзовите през 2010-та. Решението си да прекрати отношенията си спецът взе в началото на миналата седмица, за което уведоми президента на клуба Иван Гавалюгов. След като изпълни ангажимента си към Берое, Яцински ще се завърне в родния си Ботевград, за да продължи да работи като преподавател в Международното висше бизнес училище.

Почти веднага след оповестяване на решението си Яцински получи запитвания от няколко клуба. Той прие предложението на старозагорския Берое. С новия старши треньор на тима Георги Младенов кондиционният спец работи в продължение на няколко години - в Балкан, в Лукойл Академик и в младежкия национален отбор.

В своята богата треньорска кариера 66-годишният Яцински има участие в над 20 състезания от европейски и световен мащаб. Като треньор по лека атлетика той има участие в две Олимпиади - в Монреал 1976 и Москва 1980, на 4 европейски първенства в зала - 1976, 1977, 1978 и 1982, два шампионата на континента на открито през 1978 и 1982, две Купи на Европа - Висша лига - 1977 и 1979 г., Универсиадата през 1977 и Световния младежки фестивал през 1968 година. Като кондиционен треньор на баскетболни отбори има участие в 8 европейски първенства - две за кадети, три за юноши, две за младежи и едно за жени.