Известни са вече лицата, предложени за членове на Общинската избирателна комисия за провеждане на Избори 2011. Както вече ви информирахме, ОИК – Ботевград ще бъде представена от 17 членове, в това число председател, зам.-председател и секретар, като съотношението между партиите и коалициите е както следва: ПП „ГЕРБ" - 8 членове, „Коалиция за България" - 3 членове, ПП „ДПС" - 3 членове, ПП „Атака" - 1 член, за „Синята коалиция" - 1 член, за ПП „НДСВ" - 1 член. НДСВ не е парламентарно представена, но има членове в Европейския парламент. Затова неин представител е включен в състава на Общинската избирателна комисия.
Ето и предложенията на партиите за състава на ОИК в Ботевград:

ГЕРБ
адв. Стоян Стоянов – председател на ОИК
адв. Мария Накова
Даниела Колева
инж. Венцислав Гарвански
инж. Евгения Ананиева
Мария Пеева
Николина Колева – Стоянова
Веса Николова


Коалиция за България
адв. Марсел Методиев
Богдан Георгиев
Цветанка Банкова


ДПС
Христо Грухлански
Елена Първанова
Веселка Нинова

ПП “Атака”
Гълъбинка Димитрова

Синята Коалиция
Симеон Мавров – зам.председател

НДСВ
Лиляна Велчева – секретар

Протоколите от двете консултациите за определяне състава на Общинската избирателна комисия ще бъдат внесени в ЦИК до 18 август. Те ще бъдат придружени с писмено възражение на Коалиция за България срещу решението секретарят на ОИК да е от НДСВ. Основният мотив, посочен във възражението, е, че тази политическа формация няма представители в Българския парламент и не следва нейни представители да са в ръководството на ОИК.
По време на вчерашната консултация на кмета Георги Георгиев с политическите сили, представителят на ПП “Атака” Цеца Христова също заяви, че ще подпише с особено мнение протокола от заседанието и ще се мотивира писмено за това.