Samsung Electronics обяви нова серия мобилни компютри с ултратънка рамка на дисплея. Моделите Series 3 са разработени специално за младежката аудитория, съобщи производителят.

Клавишите, разположени в „островен” стил, са тествани за издържливост на 10 милиона натискания, което се равнява на 6 години активна употреба. С  динамичния живот на младежите е съобразен и защитеният от надраскване корпус, а батерията издържа до 7 часа с едно зареждане.

Series 3 300V ще се продават в България от месец август. Моделите са базирани на платформа Intel Core i5/i3 и ново поколение графична карта Nvidia GeForce GT512 MX с 1 GB видеопамет, осигуряваща забавление с игри и филми във висока резолюция.

Новите лаптопи от Series 3 са израз на стратегията на Samsung да предлага решения, съобразени с нуждите на конкретни групи потребители. В случая се обръщаме към учениците и студентите, които водят активен живот и изразяват своята индивидуалност във всичко, което правят, включително и чрез електронните си устройства”, коментира Шакир Ахмедов, мениджър на ИТ дивизията в софийския офис на Samsung Electronics.

Моделите от Series 3 са ергономични и оригинални като дизайн и същевремнно мощни хардуерни платформи за учебни проекти, игри и други забавления. Series 3 обединява модели с ултратънка рамка на дисплея (с 55-60% по тънка от тази на досегашните модели), което ги прави по-леки и компактни, без това да е за сметка на диагонала на екрана. Модерната им линия се подчертава от свежи цветове - Vital Orange, Raspberry Pink, Alaska Blue, Mock Black и Smoky Silver.

Корпусът има защитено срещу надраскване покритие, което дава допълнителна сигурност при мобилната употреба на лаптопа. Отварянето на капака разкрива пълноразмерна „островна” клавиатура, която помага за по-удобно писане без печатни грешки. Тя се почиства лесно, а надеждността на всеки клавиш е проверена с тестове за 10 милиона натискания, което се равнява на 6 години активна употреба.

Предлаганият у нас Series 3 ще има лъскав дисплей, който е подходящ за игри и мултимедийно съдържание. Моделът 300V има капацитет на батерията 4400 mAh и издържа до 7 часа с едно зареждане. Батериите на Samsung са разработени по собствена технология Power Plus, която им позволява да запазят 80% от оригиналния си капацитет след 1000 презареждания. Това е три пъти по-дълъг жизнен цикъл, сравнен с този на обикновените батерии за лаптопи, които са предвидени за около 300 презареждания.

В моделите Series 3 е използвана технологията Samsung Fast Start, благодарение на която лаптопът се събужда броени секунди след отваряне на капака или натискане на бутона за включване. Използва се хибриден „sleep” режим, който комбинира бързото излизане от спящо състояние със стабилността на хибернацията, за де не се налага чакане от 30-60 секунди за зареждане на системата.

Series 3 300V идва с второ поколение Intel i5/i3 процесори и Microsoft Windows 7 Professional. Лаптопът е оптимизиран за по-бързо сърфиране в мрежата, работа с Microsoft Office, слушане на музика и видео разговори.  

Графичната карта от ново поколение Nvidia GeForce GT 520MX с 1GB видеопамет дава отлична производителност за игри, гледане на HD филми и редактиране на снимки.

Новата Series 3 300V включва 15,6- и 13,3-инчови модели и може да бъде намерена във веригите Техномаркет, Технополис, Мултирама, Жар Компютърс и при дилърите на Samsung, уточниха от компанията.