Над 200 българи бяха "ужилени" в схема за фалшиви почивки на море, съобщава бТВ.

Потърпевшите, които са от цялата страна са заплатили между 350 и 4 000 лева за почивка на Малдивите и остров Корфу. Сред измамените има депутати и полицейски шефове.

Пловдивската икономическа полиция арестува един от учредителите на организацията ГЕРБ-Предприемачи в града под тепетата. Срещу 37-годишния Венелин Качаков вече са повдигнати обвинения за извършване на измама в особено големи размери. Той е заподозрян в източването на минимум 600 000 лева.

Проверка на бТВ показа, че това е една от основните фигури на ГЕРБ в Пловдив. През 2009 година, след като ГЕРБ идва на власт, Венелин Качаков става изключително активен в спонсорството на различни благотворителни акции под егидата на местната организация. Той е сред основателите на структурата ГЕРБ-Предприемачи.

Венелин Качаков подарява мобилни телефони на млади хора в затруднено положение и става спонсор на бала им. Всичко това се случва под егидата на кандидата за член на Европарламента от ГЕРБ Стефан Шилев.

Кметът на район "Източен" Петър Петров черпи над 100 инвалиди и хора с увреждания с тържествен обяд в ресторант "Класик". Инициативата е под егидата на областния управител Иван Тотев, със съдействието на общинския съветник от ГЕРБ Надя Танева и с финансовата подкрепа на предприемача Венелин Качаков

През декември 2009 се организира екскурзия за членовете на Съюз на инвалидите. Петдесет и шест мъже и жени пътуват по маршрут Пловдив - с. Гълъбово - Араповския манастир - "Винзавод" Асеновград - с. Гълъбово - Пловдив. Екскурзията се провежда по идея на областния председател на ПП ГЕРБ в Пловдив-град инж. Иван Тотев и с финансовата подкрепа на Венелин Качаков.

ГЕРБ-Предприемачи е национална структура на политическа партия ГЕРБ , учредена на 5 октомври 2008 г. в присъствието на 700 учредители от цялата страна, представители на малкия и среден бизнес.

"За нас е важно законът да бъде над всички. Ще изчакаме икономическа полиция да излезе със становище. Чадър за никой няма да има и не може да има. Случилото се не може да бъде тълкувано като нищо друго, освен като криминално деяние", заяви областният управител на Пловдив Иван Тотев.