Преди няколко дни Лъчезар Диков получи предложение от новия сезон да стане старши треньор на женския тим на Берое 07. Поканата е била отправена лично от президента на старозагорския клуб Делчо Делев. След няколко разговора между двамата все пак Лъчо Диков я е отклонил.

"Наистина получих предложение да поема женския отбор на Берое 07. Трябва да призная, че за мен това бе доста изненадващо. Все пак не съм бил начело нито на мъжки, нито на женски тим от елита, ако не се смята фактът, че последния сезон водех втория отбор на Балкан в първенството на А група - сподели Лъчезар Диков. -  С президента на клуба от Стара Загора г-н Делчо Делев проведохме няколко разговора. Оказа се, че той има информация за моята работа и дори лични наблюдения. Условията, които ми предложи, бяха доста добри. В крайна сметка обаче прецених, че ще продължа да работа в Балкан. Не се страхувам от това, че ще имам работа с непознат отбор, все пак става дума за баскетбол. Просто може би все още не съм готов за такова предизвикателство."

Лъчезар Диков е продукт на ботевградската баскетболна школа. Като играч той стана шампион на ългария за юноши през 1994 година, когато в състава бяха Илия Станков, Иван Коцев, Ивайло Станев, Пламен Чернев и настоящият президент на БК Балкан Иван Гавалюгов. Като треньор изведе няколко формации на Балкан до призови места в първенството на България. По-миналия сезон изведе юношите до вицешампионската титла, а преди няколко месеца със същата възраст спечели с Балкан бронзовите медали от шампионата в София.

Снимка: botevgrad.com