Повечето фолкизпълнители, както е ясно, не декларирт приходи от участия по заведения и концерти. Заради черните си каси от "БИАД" пред прокуратурата ще отговарят всички изпълнители, които са имали участия там. За разлика от това, че нямат пари кеш, фолкдивите купуват имоти за стотици хиляди лева, установи проверка на в. "България днес".

Първенец в класацията за най-много имоти е Деси Слава. Сексапилната блонинка е инвестирала стотици хиляди лева в четири апартамента - два в Пловдив, един в София и един в Мадрид. Апартаментите в града под тепетата за от 136 кв.м. и 117 кв.м. по около 80 бона всеки. През 2007 г. фолкфурията купува луксозно жилище в тузарския софийски квартал "Лозенец", което е за над 110 хиляди лв. За разлика от някои свои колежки обаче Деси Слава е сред малкото, които нямат проблеми с НАП, защото се оказва, че си плаща данъците. Фирмата й "Ню Мюзик" е обявила печалба от 220 бона за изминалите две години.

Апартаменти в София и Пловдив има и Преслава. Една от най-хитовите изпълнителки в лекия жанр има луксозно жилище от 108 кв.м. в пловдивския "Кючук Париж" и парцел за 97 хиляди лева до баровското пловдивско село Белащица. Миналата година Преси е купила апартамент в столичния квартал Бояна, за който се изръсила 244 100 лв.

Проверката на вестника показва, че Преслава няма нито една фирма на свое има в Търговския регистър. Липсва и регистрация по ДДС като физицеско лице. Така тя трудно ще обясни огромните си инвестиции.
Без данни за официални доходи е и Глория. Въпреки това през последните 15 години фолкдивата е станала собственик на няколко недвижими имота за стотици хиляди лева. Последната й придобивка са две студиа в столичния квартал "Павлово", купени през 2008 г. за 70 бона. В същия квартал певицата има и двуетажна къща с огромен двор, а в кв. "Лозенец" притежава кафене. Още в далечната 2006 г. Глория брои 37 бона за апартамент от 80 кв. в Слънчев бряг. Запознати обаче си спомнят, че точно през тази година апартаментите в морския ни курорт бях непосилно скъпи и едва ли това е била реалната цена за 80 квадрата лукс.