Кметът на общината предложи за управител на “Медицински център I” ЕООД да бъде назначен д-р Росен Билчев -  рентгенов специалист в лабораторията на д-р Ненко Дяков.

Съветникът от партия “Ред, законност и справедливост” Иван Гавалюгов поиска да разбере каква е причината да се пристъпи към смяна на досегашния управител д-р Ганка Петкова. Той попита още дали Комисията по здравеопазване в ОбС е обсъдила предварително новата кандидатура. Георги Георгиев бе категоричен: “Не съм  доволен от управлението. Освен това управителката не ме уведоми за изтичането на договора й в края на декември.”  Председателят на общинският съвет Мила Младенова пък обясни, че предложението за нов управител не е разгледано от членовете на Комисията.

След това думата бе дадена на д-р Ганка Петрова. Тя каза само, че е пропуснала да уведоми кмета за срока на договора си, тъй като е била на лечение в София.  

За д-р Петкова се застъпи съветничката от Атака Цеца Христова. Тя информира колегите си в ОбС и общинското ръководство, че е разговаряла с джипитата от Медицинския център и те са доволни от управителката. “Медицинското дружество няма задължения и е реализирало печалба за миналата година” – допълни Христова. Кметът обаче не обърна внимание на нейните аргументите и продължи да настоява за освобождаването на д-р Петкова. Пристъпи се към поименно гласуване. След като чу, че председателят на ОбС Мила Младенова и ръководителят на групата “Обединение за Ботевградска община” Йордан Йорданов гласуват “въздържал се”, Георги Георгиев прекрати гласуваното. “Оттеглям докладната. Няма да подпиша договор с никой. Отговорността за Медицинския център поемате вие” – заяви той и напусна пръв заседателната зала. Така приключи януарското заседание на ОбС.