На извънредната сесия на ОбС, която бе насрочена за днес, кметът Георги Георгиев внесе докладна за смяна на управителката на “Медицински център” ЕООД д-р Ганка Петкова. Градоначалникът предложи нейното място да заеме д-р Васил Велчев Той е оториноларинголог и практикува в софийска болница.

Преди да се пристъпи към гласуване съветничката от партия “Атака” Цеца Христова попита Георги Георгиев защо не е доволен от управлението на д-р Ганка Петкова и отпускала ли е общината до този момент финансова помощ на Мецинския център. Кметът й отговори така: “На този въпрос съм отговарял десет пъти и не смятам да отговарям пак. Не съм казвал, че съм недоволен от управлението на д-р Петкова. Нейният договор изтече в края на миналата година. В момента тя е в болнични, а трябва да се подписват документи за получаване на средства от Здравната каса. Затова се налага да бъде назначен  управител. А имам и съображения като кмет на общината да предложа нов ръководител на Медицинския център. Що се отнася до това дали общината е отпускала финансова помощ за медицинското дружество, ще Ви отговоря, че е предоставила толкова, колкото трябва.”

Цеца Христова заяви, че не е удовлетворена от получения отговор, с което обсъждането на точката за смяна на управителя приключи. Съветниците гласуваха предложението на Георги Георгиев за шеф на Медицинския център да бъде назначен д-р Велчев.

На сесията стана ясно, че управителското място е предложено и на психиатъра д-р Стоян Стоянав, но той е отказал да го заеме. Градоначалникът не обясни пред съветниците защо отпадна кандидатурата на д-р Росен Билчев за шеф на Медицинския ценър.

/На сн. -  д-р Васил Велчев./