Днес в Зоналния съвет на БФС бе теглен жребият за новия футболен шампионат на Югозападната В група. В първия кръг на 21 август Балкан ще гостува на Септември София. Седмица по-късно ще бъде домакин на ОФК Костинброд.

Това е сухата информация от жребия. Лошото е, че девет дни преди началото на шампионата все още не се знае дали Балкан ще сглоби някакъв отбор, за да участва в първенството. Заявка бе подадена ден преди да изтече крайният срок. До вчера обаче трябваше да бъде внесена необходимата такса, но от ръководството на ФК Балкан не направиха това. Става въпрос за около хиляда и седемстотин лева. Ако тази сума не бъде преведена, то Балкан няма да може да участва в първенството.

За втора поредна година ръководството на ФК Балкан изненадва доста неприятно и по един и същи начин служителите от Зоналния съвет на БФС. Миналото лято необходимата сума бе внесена малко преди старта, а отборът бе "сформиран" за няколко дни до първия мач, без каквато и да е подготовка. Сега обаче съвсем не е ясно дали ситуацията ще се повтори. И дали Ботевград ще остане без мъжки отбор, каквито симптоми има вече втора година.

Засега в Югозападната В група са 19 отбора. Следващата седмица ще стане известно дали ще има бараж за попълване до 20 между Рилски спортист и Марек. В дивизията ще участва благоевградският Пирин, не обаче и Вихрен Сандански.