55-годишен мъж сложи край на живота си, като се блъсна челно с колата си в автобус.

При тежкия инцидент, който стана до Сливница, леко пострадаха няколко пътници. От удара автобусът, който е пътувал от Испания за България, се е запалил и е изгорял напълно.

Малко преди 7 часа сутринта 55-годишният мъж съобщил на съпругата си, че е решил да сложи край на живота си, информира Дарик.

Късно снощи той опитал да запали аратамента в столичния кв. "Стрелбище", след което отишъл на вилата си, откъдето взел автомобила.

Минути по-късно блъснал колата си челно в автобус на фирма Юнион-Ивкони, пътуващ от Испания за България. От удара и автобусът, и колата са се запалили.

„Причините за инцидента се установяват, но по данни на съпругата на загиналия при катастрофата мъж, той е заявил пред нея, че има намерение да се самоубие. Най-вероятно това е причината за тежкия инцидент", разказа за Дарик директорът на Областната дирекция на МВР-София комисар Николай Николов.

По думите му, очевидци твърдят, че мъжът е карал изключително бързо и на прав участък - без видима причина, се врязъл челно в автобуса.

В автобуса са пътували 43-а пътници и трима шофьори. По време на инцидента автобусът е бил управляван от 36-годишен мъж от Самоков, който е с леки наранявания. Няколко пътници също са пострадали леко. Те са с прорезни рани от счупените стъкла. Пътуващите в рейса са били изведени през прозорците на превозното средство.

Пътниците ще бъдат извозени до град Сливница, където ще им бъдат снети личните данни. Това се налага, тъй като документите на повечето от тях са изгорели при пожара в автобуса.

Движението в района е отбито по обходни пътища.