Началникът на Магистрална полиция в Дупница Сашо Александров прекара два месеца отпуск като чистач на магазини и открити пространства като градинки и барчета в Синсинати, пише в. Струма. Той се върнал с около 5000 спестени долара и красив бронзов загар от работата под открито небе.

Два месеца, заявявам ви честно, се измъчих. Исках да се върна на третия ден, но билетът ми беше с фиксирана дата и трябваше да я изчакам. Стегнах се и работих по 12-14 часа на ден, разказва полицаят. И най-обикновеният човек, който си гледа работата, получава по 7-7,50 долара на час. На месец не можеш да заработиш по-малко от 2000 долара. Това е истината за Америка, но там всички хора живеят на лизинг. Държавата е собственик на дома ти, на имуществото ти и работиш, за да изплащаш кредити, споделя Александров.

Сашо Александров е бил при свои приятели, колеги от полицията, които повече от 10 години са в САЩ. Сред тях е Нейко Нейков, бивш полицай от РПУ, бившият шеф на полицията в Дупница Славчо Владимиров, брат на бирения бос Стойчо Владимиров. Там те работят като шофьори на тирове и вече са американци, с добро положение в обществото.

Сашо Александров е баща на две дъщери, по-голямата е студентка. Съпругата му е банков чиновник. Потънах в кредити и това ме застави да отида в Америка, където да поработя, за да изкарам малко повече пари от месечната заплата, която получавам като шеф на групата “Престъпления по пътищата”, заключи топченгето.