Труп на 48-годишен безследно изчезнал мъж е намерен в язовир „Огоста”, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Монтана. Вчера в Монтана, във водите на язовир „Огоста", непосредствено до язовирната стена, е намерен труп на мъж с неустановена самоличност.

С помощта на водолазен екип от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” (ОУ ПБЗН)-Монтана, група „Спасителни дейности", тялото е извадено на брега на язовира.

Тялото е в напреднала фаза на разложение. Върху него е открита завързана раница с множество камъни, таксиметров апарат и книжа, свързани с таксиметрова дейност.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия и действия по разследването е установено, че трупът е на безследно изчезналият К.Д. на 48 години от Монтана. Мъжът е обявен за общодържавно издирване на 01 април 2011 г.

Трупът е транспортиран до отделението по Съдебна медицина на МБАЛ-Монтана, където е разпознат от близките. На място е извършен оглед от РУП Монтана.

Причините за настъпването на смъртта са в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство. По случая продължава работа РУП Монтана.