Сръбският специалист с германски паспорт Светислав Пешич се върна в родината си и застана начело на Цървена звезда, където работеше през 2008-2009 година. Треньорът сложи подписа си под двугодишен договор с опция за трети сезон, собщава официалният сайт на сръбския гранд.

Пешич премина от тима на Валенсия, с който малко не му достигна да го изведе във Файнъл Фор на Евролигата след неудачния старт на сезона (Валенсия отстъпи пред Реал Мадрид след петия мач на чевъртфиналния плейоф).

 Като играч на "Босна" Сараево през сезона 1978/1979 година Пешич спечели Купата на европейските шампиони. Той е играл в Партизан от 1967 до 1971 година, след това в "Босна". Като треньор е ръководил "Босна", АЛБА Берлин, Рейн Енерги, Барселона, Лотоматика, френския Жирона, Динамо Москва, Цървена звезда и Валенсия, а също така националните отбори на Германия и Югославия. Извеждал е водените от него отбори до шампионските титли и спечелването на Купите на Югославия, Германия, Испания (на АСВ лигата и Кралската купа), Купа Корач, до спечелването на европейска и световна титла. През 2003 г. с Барселона направи трипъл - спечелването на Евролигата, на АСВ лигата и Купата на краля.

Миналата година Светислав Пешич бе и консултант на нацоналния отбор на България.