Съдия от Лос Анджелис повери управлението и контрола на имуществото на Бритни Спиърс на баща й.

Съдията посочи Джейми Спиърс и един адвокат за управляващи собствеността на 26-годишната мултимилионерка. Процедурата, назначена от съда за Бритни Спиърс, е опекунство, и се налага, когато се сметне, че един човек е неспособен да се грижи за себе си и за своята собственост.

Според Интернет сайта, специализиран за новини от шоубизнеса TMZ.com, това решение на съда дава на баща й голяма власт за взимане на решения от нейно име.

Тя бе приета в калифорнийска психиатрична клиника в четвъртък, за да й се направят изследвания. Бритни е оставена за 72-часово наблюдение в медицинския център на UCLA. Тя се намира в отделение за хора, които са опасни за себе си или за околните.

Психиатърът на певицата се обърна към полицията на Лос Анджелис, за да улесни преместването й в тази болница, тъй като тя непрекъснато е преследвана от папараци.

Бритни Спиърс и бившият й съпруг Кевин Фъдърлайн се впуснаха след развода си в неспирна битка за децата си -Шон Престън - на 2 години и Джейдън Джеймс - 1 година.

През октомври съдия наложи ограничение в правото на посещения на майката, след като тя отказа да се подложи на тест за откриване на наличие на наркотици в организма.

В началото на януари бившата най-добре платена певица в света трябваше да се подложи на медицински прегледи. Миналата седмица съдът й отне правото на посещения при децата й, след като тя пропусна за пореден път да се яви пред съдия, след като бе призована.