Американската поп звезда Бритни Спиърс, приета в четвъртък в психиатричното отделение на Медицинския център на Калифорнийския университет в Лос Анджелис по искане на нейния психиатър, ще остане там най-малко още две седмици, съобщи списание "Пийпъл", цитирано от осведомителните агенции.

Списанието, което не посочва източниците си, пише, че престоят в болницата на 26-годишната Бритни Спиръс е удължен с още 14 дни. "Ситуацията е ужасна", пише още "Пийпъл" като се позовава на източник, близък до семейство Спиърс, и добавя, че "Бритни е в изолирана стая. Семейството й много се тревожи за нея" .

В четвъртък поп певицата бе закарана в болницата с линейка с полицейски ескорт и бе приета в психиатричното отделение за 72-часов престой. Според законите на САЩ един пациент може да бъде задържан за принудително психиатрично изследване за 72 часа, ако се сметне, че може да представлява заплаха за себе си или за околните.

Ден по-късно бащата на Бритни Джеймс Спиърс получи настойничество над нея и контрол над имуществото й. През януари певицата пак бе откарана с линейка и остана един ден в медицинския център "Сидърс-Синай", след като отказа да предаде двете си деца на баща им.

След този инцидент пълното попечителство над двегодишния Шон Престън и едногодишния Джейдън Джеймс бе присъдено на бившия съпруг на Бритни Кевин Федърлайн, с когото тя се разведе през 2006 г.