Годеж в Банско е вдигнал високо градуса на празнуващите и те си позволили да нападнат полицаи, информират от полицията в Благоевград.

Екшънът се разиграл в заведение на ул."Пирин" в курортния град, където компания поливала до късно годежа.

Около 00,30 ч е бил подаден сигнал от съседи в полицията, че високата музика в двора на заведението им пречи да спят. От полицията изпратили автопатрул, който установил, че компанията действително е буйна и е изпито значително количество алкохол.

Униформените опитали да обяснят на двадесетината мъже, че нарушават спокойствието на гражданите и трябва да намалят децибелите на музиката.

В отговор обаче почерпените празнуващи ги засипали с ругатни, псувни и заплахи. Няколко от мъжете замерили патрулния автомобил с камъни и показали точен мерник - счупили едно от стъклата на колата. Полицейският патрул извикал на помощ група по охрана на обществения ред.

Пияните клиенти обаче продължили да се държат арогантно и заблъскали навън полицаите. Накрая най-активните трима мъже са били задържани.

По случая е образувано бързо полицейско производство. Тримата и друг път са били санкционирани за нарушаване на обществения ред, уточниха от пресцентъра на полицията в Благоевград.