Столични полицаи задържаха 63 души за различни престъпления при спецакция в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На четирима се установява съпричастността им към палежите на коли. В акцията, насочена срещу зачестилите палежи на автомобили са участвали служители от СДВР и дирекция „Специализирани полицейски сили” (ГДОП). В хода на операцията са проверени 1200 коли. 2600 души, сред които 93 криминално проявени, са попаднали в полезрението на полицаите.

На бул. „Т.Каблешков” в ж.к. „Гоце Делчев” около 21.20 часа полицаите спрели за проверка лек автомобил „Форд Орион”. В колата пътували В.И. на 24 години и И.Е. на 35 години. От колата служителите на реда иззели петлитрова туба с нафта и бутилка от два литра, съдържаща подобрител за същото гориво.

Криминалисти установяват съпричастността на двамата задържани към умишлен палеж на автомобил, извършен на територията на Четвърто районно управление на 22-ри ноември.

Лек автомобил „Фолксваген Пасат” с монтанска регистрация бил проверен около 1.00 часа на бул. „П.Ю.Тодоров”. В него се возели Г.Н. на 32 години, криминално проявен за кражби и 17-годишно момче. В багажника полицаите открили пластмасова бутилка с около 300 грама течност с мирис на ацетон и бензин. Полицаите изясняват съпричастността им към палежи на автомобили на територията на Четвърто районно управление.