Ученици от СОУ “Христо Ясенов“- гр. Етрополе с авторска рап-песен

Учениците от СОУ „Христо Ясенов“- гр. Етрополе Цветослав Цветанов от XI В клас, Георги Белов и Пламен Петков от X Б клас с участието на Любомир Георгиев- бивш възпитаник на гимназията и студент в НБУ-гр. София работиха неуморно в последните дни на август над създаването на хит.
Училищната група е с името Crucial West Gang. Гимназията осигури зала за подготовката им, както и на останалите участници, които ще се включат в концерта на 17.09.2011г. С този концерт ще започне кампанията „Бъди не-зависим“- кампания, насочена против наркотиците, организирана от община Етрополе и Mладежка инициативна група МОГА.
Друг участник от СОУ „Христо Ясенов“ е прекрасната певица Стиляна, която ще се представи със солова песен и с дует със Станимир Мирчев. Сред участниците е и Кристиян Григоров.
Анита Пешева - Главен експерт "Проекти и инвестиционни програми" към община Етрополе подпомага и активизира младите хора за ясна гражданска позиция по наболелите проблеми с наркотиците в съвремието ни, като ги подтиква за участие в културни и значими прояви, каквито ще са в изобилие през кампанията.
Певицата Цветина Александрова репетира и подпомага всекидневно с професионални съвети и упражнения участниците за концерта на 17.09.2011 г., за което младите певци и ръководството на училището и благодарят най-сърдечно!
Коридорите на гимназията се огласят от песните на участниците, което показва, че то е техен дом и през летните ваканционни дни.
А ето и част от текста на песента на учениците:

Стига с тая дрога, хей, време е да спрете,
мислите си, готини сте, да, но ще умрете!
Не ви го казвам с лоша цел, не ви мисля злото,
аз съм само един човек, а това е в името на доброто.
Стига с тая дрога, хей, хей, хей.
Спрете!!!
Стига с тая дрога, хей, хей, хей.
Това е в името на доброто!!!
Разхождам се по улицата нощем и виждам аз торба със бяло,
някое заблудено хлапе с дрогата си е играло.
При тази гледка лоши мисли във съзнанието ми се пораждат,
чувал съм от много хора, че така наркоманите се раждат.

Скоро очакваме и видеоклипа на песента.
Успех на групата и на всички участници, а така също и на гражданите, които ще подкрепят кампанията за борба с един от най-големите пороци на нашето време!
Текст и снимки: Росица Василева