Нямам представа къде е, не си вдига телефона. Ако се обади ще го посъветвам да се предаде.
Това казва пред в. “Република” Тотка Иванова, която е майка на издирвания Владимир Пелов.

Семейството му все още не може да повярва, че сценарият се повтаря. “Нямам представа защо го е направил. Не му липсват пари. Всички работим. Явно се е отключило нещо в него. И сега не знам къде е. От полицията са много пестеливи в информацията си. Заръчаха ми само да му кажа да се предаде “, признава Тотка и продължава: “ Не познавам другото момче, участвало в обира. Виждала съм го обаче на свиждане при сина ми”.

Двете деца на Владимир, особено 16-годишният му син, изживяват тежко случващото се. И двамата не могат да повярват, че това се случва и плачат през цялото време, разказва баба им. Не съм очаквала това от него. За една година, откакто си е вкъщи, всичко беше наред”, разказва още Тотка.

През 2010 г. Владимир Пелов стана известен с това, че кандидатства в Софийския университет и постигна най-висок успех за специалност “Екология”. От октомври месец си е у дома – учи и работи за семейството си. Завършил първата си година като студент успешно. “Беше много внимателен баща. Ходеше и на работа при брат си. Събрали са над 15 бали сено-. Не се оплакваше. Дори си купи тетрадки за новата учебна година”, казва още Тотка Иванова.