Социалният министър Тотю Младенов, областният управител Красимир Живков и кметът на община Правец Никола Нитов преразяха ленатата на новия здравен център в Осиковица. В него има модерно оборудвани лекарски и зъболекарски кабинет. Отредено е и помещение за аптека. Досега лекарският кабинет се намираше в сграда, строена през 1912 година, а на зъболекар хората ходеха в съседното Джурово.
Над 100 000 лева струва построяването и оборудването на здравния център. Част от парите са отпуснати от държавния бюджет по време на предишното правителство, с които е започнал строежът. Обектът е завършен с общински средства, стана ясно на откриването. Здравния център ще обслужва окоо 680 души, които живеят постоянно в Осиковица, а през лятото стават двойно повече.
Социалният министър преряза ленатата и на новия пенсионерски клуб в Осиковска лъкаваца. Инвестицията за него е 25 хиляди лева. Клубът е достъпен и за хората с увреждания.
Тотю Младенов посети и новопостроения храм в селото. Той е изграден с общински средства и от дарения на местни жители, а днес кметът на общината Никола Нитов връчи договора за дарение на храма на Ловчанската митрополия.