Фен на националния отбор на Англия е бил пребит жестоко късно снощи в центъра на София.

Час след полунощ десет души, четирима от които непълнолетни, са нападнали англичанина на кръстовището на бул. „Витоша" и ул. „Парчевич". Пострадалият е с контузии по главата и тялото. По-късно екипи на Първо полицейско управление са задържали нападателите. В момента те са с мярка „задържане под стража" за 24 часа и ще бъдат съдени по Закона за футболното хулиганство.

Националните футболни отбори на България и Англия ще се изправят един срещу друг тази вечер на Националния стадион „Васил Левски" от 21.15 часа. Футболната среща е част от квалификациите за Евро 2012. Вчера националният отбор на Англия пристигна в София.

Около 900 полицаи ще следят за опазването на реда по време на мача. Около 3000 фена на националния отбор на Англия се очакват на футболната среща.

Заради двубоя се въвеждат промени в движението в столицата. Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства на няколко места.

От 08.00 часа вчера до 24.00 часа днес по алеите около Национален стадион „Васил Левски" са забранени престоят и паркирането, както и от 08.00 до 24.00 часа днес на ул. „Ген. Гурко" между бул. Васил Левски" и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви"; на моста пред Национален стадион „Васил Левски".

От 17.30 до 24.00 часа днес при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР ще се забрани влизането на пътни превозни средства и в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по ул. „Ген. Гурко" между бул. „Васил Левски" и булевард „Евлоги и Христо Георгиеви"; бул. Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. „Орлов мост" и бул. „Черни връх"; бул. „Драган Цанков" между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. „П. К. Яворов".