Станалият скандалноизвестен преди 4 г. бай Иван Борисов с педофилските си “подвизи” в Дома за деца, лишени от родителски грижи, в Дупница се пенсионира по болест, пише в. Струма. Той лежал във вътрешно отделение на местната болница със сърдечносъдова криза и високо артериално налягане, документите от лечението е представил в ТЕЛК и лекарите преценили, че е инвалид. Той ще получава между 130-160 лева социална пенсия.

Видели го да се реди на опашка пред ТЕЛК, граждани се възмущават, че вместо да отиде в затвора, бай Иван получава пенсия от техния джоб. Външно Иван Борисов няма болнав вид, напоследък се облича като тийнейджър с размъкнати дънки и тениски, сложил си е обеци и на двете уши и тийнейджърска шапка на главата.

През 2008 г. се разрази скандалът с Иван Борисов, когато 3 момичета от Дома за деца, лишени от родителски грижи, признаха, че ги примамвал в дома си, карал ги да се събличат голи и им правел актови снимки. За това му деяние бе осъден от Дупнишкия районен съд на 2,5 г. лишаване от свобода. Иван Борисов е на свобода, тъй като обжалва решението на Дупнишкия районен съд на по-горна инстанция.