Горнооряховски полицаи задържаха двама непълнолетни братя, пребили и ограбили 86-годишна жена, съобщиха от пресцентъра на МВР. Братята са на 15 и 17 г. И двамата имат регистрация в детска педагогическа стая. Жертвата на престъплението била открита в безпомощно състояние от жената, която се грижела за нея на 21 юли тази година.

Старицата имала множество кръвонасядания в областта на лицето. Пострадалата е настанена в лечебното заведение. Пред лекарите възрастната жена обяснила, че била нападната в дома си от двама непознати. По-късно било установено, че от дома на възрастната жена липсват бутилка с алкохол, електрически проводници, хранителни продукти и два кухненски ножа.

В хода на разследването бил проведен следствен експеримент със задържаните момчета - 15-годишният обяснил пред полицейските служители, че брат му го завел в дома на възрастната жена. Целта им била да задигнат съхраняваната от 86-годишната жена голяма сума пари.

По-големият младеж измъчвал старицата и дори й нанесъл няколко удара с дървена дръжка от брадва и с юмрук в лицето, а после срязал ръката й на две места. Част от откраднатите вещи момчетата предали в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Горна Оряховица, а ножовете изхвърлили в река Янтра. Извършителите са привлечени в качеството на обвиняеми, като на 15-годишния е наложена мярка за неотклонение "надзор на родител".

По-голямото момче е с мярка задържане под стража за срок до 72 часа. Работата по документиране на случая продължава.