Само три минути са нужни на българския мъж, за да стигне до оргазъм, твърди сексоложката Наталия Кобилкина, за в. "България днес". В същото време българските жени се нуждаят от 10-15 минути, за да свършат.

Сексоложката е направила проучването си на базата на резултати от проучвания. Причината за намалената издръжливост на българина в леглото се дължи на увеличената употреба на алкохол и проблемите в работата. Нашите мъже били прекалено стресирани, което се отразявало и на секса.

"При мъжа работи или глава, или главичка. Ако той мисли за проблеми в работата, не може да прави качествен секс", твърди сексоложката, която често организира семинари, в които обучава жените как да задоволяват мъжа.

Според нея икономическата криза и лошото материално положение, както и големите очаквания на жените, допълнително изнервяли нашенеца. Това карало мъжете все по-рядко да искат секс, да имат проблеми с ерекцията или да свършват прекалено бързо.

При жените положението било точно обратното. Те искали повече удоволствие и се нуждаели от двойно повече ласки, които обаче не получавали.

"Българката все по-често не получава оргазъм, притеснява се от тялото и това й пречи да се отпусне" - казва сексоложката. Тя препоръчва на партньорите да не мислят за работа по време на секс, а да се отдадат изцяло на това, което се случва.

Кобилкина предупреждава, че проблемите възникват най-често след 30-тата година, когато заради разминаване на предпочитанията в леглото, мъжете и жените често получават дисхармония в отношенията и това често води и до раздяла.