Община Етрополе и Младежка инициативна група МОГА стартират Кампания „Бъди не-зависим”. Целта е информиране на учениците и техните родители за влиянието на наркотиците и съпътстващите ги рисковете, както и създаване на активност при децата чрез въвличането им в приятни и забавни дейности. 
Кампания „Бъди не-зависим” стартира на 23 септември 2011 г. в 19.30 ч. с концерт на лятната сцена в Крайградски парк до Автогарата. Мястото е специално подбрано, с цел да се превърне в територия за занимания и срещи на младите хора в града.
Участие в концерта ще вземат талантливи деца и младежи от гр. Етрополе и изпълнители на брейк и бийтбокс. Специално за кампанията ще звучи рап-песен с авторски текст против дрогата в изпълнение на етрополската група „Crucial West Gang”.
Забавлението ще продължи на следващия ден с Турнир по стрийтбол в двора на СОУ „Христо Ясенов”. Турнирът ще започне в 16:00 ч. и е отворен за всички желаещи.
Други дейности, съпътстващи Кампанията ще бъдат: стенопис, прожектиране на тематични филми, лекции, дискусии, конкурси за пиеса, есе, стихотворение, турнир по фриистайл, общински спортни турнири по футбол, волейбол и стрийтбол, обучение и демонстрация на тема „Оказване на помощ на наркозависими хора”, концерти. Програмата е отворена и търпи актуализация при нови, атрактивни предложения от млади хора и действащи организации на територията на общината.
Активно участие в кампанията ще вземат Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, отряд „Млад командос”, училищата на територията на общината.
Кампанията ще продължи през цялата учебна 2011/2012 година.
Текст: Анита Пешева