Шефът на БФС Борислав Михайлов официално обяви, че Лотар Матеус няма да продължи да бъде селекционер на национални ни отбор.

„Договорът на Лотар Матеус няма да бъде продължен. Причините за отстраняването на Матеус са много, не само слабите резултати в последните мачове от евроквалификациите".

"В отбора се насъбра много напрежение и негативизъм, така че промяната беше нужна и необходима. Матеус знае за това решение и няма да му бъде плащана никаква неустойка", заяви Михайлов.

Президентът на БФС разкри още, че Михаил Мадански ще бъде начело на България в контролата с Украйна на 7 октомври, както и в последната евроквалификация с Уелс на 11 октомври.

В същото време мениджърът на Лотар Матеус призна пред агенция "Стандарт Нюз", че знае за решението на Боби Михайлов да уволни неговия клиент като национален селекционер на България.

"Уведомени сме, но ще изчакаме още няколко часа преди да коментираме", заяви Вим Фьогел. Със селекционер Лотар Матеус, България записа само една победа в пет мача от квалификациите за Евро 2012. Договорът на Матеус бе до ноември месец.