77-годишна хасковлийка пострада в катастрофа, станала на улица "Добруджа" в областния град, 38-годишен водач на микробус Форд Транзит при движение на заден ход удря намиращата се зад колата пешеходка.

Пострадалата е с охлузна рана и натъртена лява раменна става, прегледана и освободена за домашно лечение.

Отново в Хасково в 18 часа на вчерашния ден става катастрофа на кръстовището на булевард "В.Левски" и улица "Единство" между ВАЗ с водач 28-годишен димитровградчанин и 3 деца. Поради движение с несъобразена скорост в зоната на кръстовището, колата удря неправилно пресичащите на червен сигнал момичета. От удара едно от децата е с хематом на ляв крак, а другите две с контузии в областта на главата и хематом на ляв крак. Момичетата са прегледани и освободени за домашно лечение.

Междувременно бързо производство срещу 21-годишна хасковлийка е образувано в полицейското управление в Хасково.

Момичето е заловено от автопатрул да шофира колата си в нетрезво състоние. Тестване с техническо средство "дрегер" установило, че младата жена шофира с 1,34 промила алкохол в кръвта. За подобно провинение в свиленградския арест е и 35-годишен кърджалиец. Неговите промили се оказали 2,08. Двамата пияни шофьори са задържани до 24 часа в съответните арести.