Скандал между граждани е възникнал в жилище вчера в шуменския квартал “Херсон”.

Сигналът е получен около 23.20 часа в Областната дирекция на полицията в града. За изясняване на случая е изпратен полицейски екип.

Пред полицейските служители двама младежи - на 24 и 18 години, обяснили, че гостували в жилището на свой познат. Около 21.00 часа излезли да изпратят две момичета, които били с тях. 18-годишният оставил мобилния си телефон в жилището. При завръщането им попитал младежа, на когото гостували, за мобилния му телефон, но той му заявил, че няма информация. Според обясненията на гостите ги заплашил с дървена бухалка.

В хода на проверката полицейските служители поискали от домакина да им представи български личен документ, но той им отказал, започнал да се държи арогантно и им заявил, че не си знае единния граждански номер. Впоследствие отправил към тях цинични, обидни и заканителни изрази към тях. Продължил да се държи арогантно, което наложило да бъдат използвани помощни средства /белезници/.

При отвеждането му към служебния полицейски автомобил с глава нанесъл удар по стъкло на прозорец на междустълбищната площадка и го счупил, а впоследствие ритнал автомобила. Установена е самоличността му. Това е 21-годишният С.Л. от град Шумен, криминално проявен. На основание чл. 63, ал.1, т.1 от ЗМВР е задържан за срок от 24 часа. Съставен му е акт по УБДХ.