Обралият всички награди за най-добър футболист в света през миналата година Кака може да не играе до края на сезона, за да се излекува от хроничните си проблеми в коляното, твърди „Кориере Дело Спорт”.

Атакуващият полузащитник на Милан получи контузия в неделния двубой срещу Фиорентина и вече бе изваден от националния отбор на Бразилия за контролата с Ирландия.

Кака играе с болки в коляното от доста време, но напоследък безобидната на пръв поглед травма започна да се задълбочава.

Бразилецът е под въпрос за неделния мач срещу Сиена и ако не играе Анчелоти ще има сериозни проблеми в предни позиции, тъй като Индзаги, Пато и Роналдо са контузени, а Джилардино е наказан.

„Няма нищо сериозно” – каза докторът на Милан Пиер Меерсеман за състоянието на Кака – „От няколко години той играе с тези смущения в коляното.”

„Преди и след мачове Кака се подлага на физиотерапия и след нея се чувства по-добре. Дори ако той си почива 4 или 5 месеца, няма гаранция, че проблемът ще отшуми”, смята Меерсеман.

Последната дума за лечението на Кака ще имат треньорът Карло Анчелоти и ръководството на Милан, като е възможно той да играе до възстановяването на част от другите нападатели и след това да получи заслужена почивка.