След цялостното асфалтиране на булевард „Георги Антонов” и на улиците „Кирил и Методий” и „Марийка Гаврилова” днес беше пуснат в експлоатация булевард „Александър Стамболийски”.
Общото между тях е, че финансирането е от „Елаците-мед” АД. Изпълнител на проекта е „Пътстрой’92” АД.
На тържеството по повод откриването на цялостно асфалтирания булевард присъстваха народният представител от ПП „ГЕРБ” Емил Димитров, Делян Добрев заместник-министър на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, инж. Господин Господинов – изпълнителен директор на „Пътна компания” АД, Янчо Агов – изпълнителен директор на Пътностроителен район гр. Ботевград, инж. Драгомир Драганов – генерален директор „Производство и околна среда” на „Елаците-мед” АД, Костадин Найденов, Валентин Цацов и Георги Георгиев, д-р Цено Глогов – председател на Общинския съвет, общински съветници и много граждани.
Временно изпълняващата длъжността кмет на Община Етрополе Венета Гергова подчерта, че откриването на булевард „Александър Стамболийски” е значимо събитие, което е част от едно мащабно строителство за Етрополе с цел подобряване на техническата инфраструктура на града ни.
Благодарение на успешното сътрудничество между Община Етрополе и „Елаците-мед” АД е преасфалтирана голяма част от този булевард с повече от 8 600 m2 обща площ,   2 километра и 329 метра са подменените бетонови бордюри. Извършено е преасфалтиране на междублоково пространство и вътрешна улица в кв. 20 с обща площ от около 900 кв.м.
Наред с този булевард в момента в Етрополе се преасфалтират над 5 км улична мрежа, подчерта още тя, като се сменят бетоновите бордюри, подменят се тротоарите, засаждат се нови крайпътни дървета. Всичкото това е напредък за нашата община, което ще подобри средата за живеене на хората.
През следващите 4 години в Етрополе няма да има улица, която да не е асфалтирана, каза в словото си Емил Димитров. 
"Община Етрополе е пример, в който може да се види доброто сътрудничество между едно добивно предприятие и общинската власт. Инвестицията само на тази отсечка е над 490 000 лева, която „Елаците-мед” АД дарява на общината "- изтъкна в изказването си заместник-министър Делян Добрев.
В словото си инж. Драгомир Драганов каза, че в Етрополе вече е станало традиция всяка година да се откриват такива обекти като този булевард със спомоществователството на „Елаците-мед” АД. Много се надявам, че тази традиция ще продължи и в бъдеще. Това е само едната страна на нещата. Другата страна е помощта, която се оказва от община Етрополе и от бизнеса за трайното развитие на „Елаците” с перспектива в бъдещето за осигуряване на много работни места за жителите на Етрополе.
За съвместната работа на Общината и „Елаците-мед” АД говори инж. Богомил Георгиев. Това ще продължи и за в бъдеще, каза той, с цел повишаване благосъстоянието и жизнения стандарт на жителите на Етрополе и общината.
Лентата на преасфалтирания булевард прерязаха инж. Богомил Георгиев, Делян Добрев и инж. Драгомир Драганов.
Водосвет отслужи отец Емил от етрополския манастир  „Св. Троица”.