Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и главният секретар на МВР Калин Георгиев изпитали на гърба си характера на арестувания за заплахи за убийство Цар Киро, стана ясно в Народното събрание днес.


От парламентарната трибуна Сидеров разкри, че Кирил Рашков и един от синовете му са се обаждали лично по телефона да го заплашват. Те го нарекли ксенофоб и расист. "Хората излизат на улицата, защото циганизацията е порок и бич за България. Обществото иска решителни мерки за справяне с циганската престъпност. Затова нашият протест е пред МС, а не в Катуница", обяви Сидеров.

Друг депутат от "Атака" - Огнян Стоичков, пък разтръби, че сегашният главен секретар на МВР Калин Георгиев също е бил заплашван от Цар Киро. Това се е случило в предиода 2002/03 година, когато Георгиев беше шеф на БОП-Пловдив.

"Той ми сподели, че преди 8 или 9 години в Пловдив е имал ситуация с Кирил Рашков, случила се пред Областната дирекция. Тогава Рашков не се е подчинил на полицейско нареждане и се е наложило използването на полицейско средство", отговори зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.