Писма със заплахи за убийство към лидера на „Атака" Волен Сидеров, Павел Шопов и Антон Сираков са пристигнали в централата на партията.

Подателят на заплахите е посочил като свой адрес адреса на Съдебната палата и се е подписал с името Волф Грау с български букви, което на немски означава „сив вълк".

Волен Сидеров е предупреден с посланието: „Смъртта е вече вътре в тебе. И няма спасение. Остава ти по-малко от месец", в писмото до Павел Шопов се заявява: „Смъртта ти е близо. Скоро ще бъдеш затрупан от останките на някой от твоите апартаменти", а заплахата към Антон Сираков е с думите: „Смъртта те очаква скоро в пропастите на Коньовската планина".

Заплахите са написани на компютър с едър шрифт. Писмата са оформени еднакво и имат пощенско клеймо.

Депутатите от „Атака" съобщиха, че ще бъдат сезирани съответните органи за разследване и изразиха надежда подателят да бъде установен.

Волен Сидеров каза, че възнамерява да сигнализира в Националната служба за охрана, а също и министъра на вътрешните работи.

Сидеров декларира пред журналистическите камери и микрофони, че не възнамерява да се самоубива.

Лидерът на Атака посочи, че за втори път писмено му се отправя заплаха и че предишната е била през 2005 г., получена по e-mail и също подписана с наименованието „сив вълк", но на турски език.