Кирил Рашков е привлечен като обвиняем за отправяне на две заплахи за убийство. Това каза говорителят на Окръжна прокуратура-Пловдив прокурор Галин Гавраилов.

На въпрос на журналисти има ли данни Кирил Рашков да е поръчител на убийството на 19-годишния Ангел от Катуница, прокурор Гавраилов каза, че това е една от следствените версии, по която се работи, но категорични доказателства в тази насока няма.

Ако такива доказателства бъдат събрани, Кирил Рашков ще бъде привлечен като обвиняем. По думите на Гавраилов в хода на разследването се разпитват всички хора, които имат някакво отношение към случая.

Прокурорът каза още, че по всяка една жалба, подадена в предходните години срещу Кирил Рашков от потърпевши е работено и прокуратурата е давала становище. „В момента е образувано досъдебно производство срещу Рашков, защото има наличие на достатъчно данни и по-категорични свидетелски показания”, каза говорителят на Окръжна прокуратура.

По думите му съществува обаждане на телефон 112 от единия потърпевш – Веселин Христов, което ако е записано, може да се ползва като доказателство. В момента Кирил Рашков се намира в следствения арест в Пловдив.