Премиерът на Русия Владимир Путин смята, че резултатите от парламентарните избори отразяват разпределението на силите в страната.

„Ако изборите са били обективни и честни, то резултатите отразяват реалното разпределение на силите. В това, че управляващата партия „Единна Русия” загуби определени позиции няма нищо необичайно”, каза Путин в отговор на въпрос по време на вдеоконферентен разговор с гражданите.

Той предложи да бъдат поставени уебкамери във всички избирателни секции в страната, за да няма фалшификации на изборите.
„Трябва да се поставят видеокамери, които да работят денонощно. По този начин гражданите по всяко време ще могат от вкъщи или от работа да видят какво става в секциите. Предлагам и моля ЦИК да постави уебкамери във всички избирателни секции, които са над 90 000. Нека да работят денонощно. Нека страната вижда какво се случва”, каза Путин.

Премиерът на Русия заяви, че е удовлетворен от факта, че младите активни хора излизат на митинги, за да изразят своята позиция. „Ако това е резултат от путинския режим, то това ме радва. Това, че хората изразяват мнението си за процесите в страната е абсолютно нормално докато всички действат в рамките на закона”, каза той.

Според премиера е нормално опозицията да е недоволна от резултатите от изборите. „Според мен резултатите от изборите безусловно отразяват реалното разпределение на силите в страната”, подчерта Владимир Путин.

Руският премиер  смята, че американските специални части са замесени в убийството на Муамар Кадафи. Според Путин бившият либийски лидер е бил ликвидиран при удари на чуждестранни безпилотни самолети, в това число американски.

„На целия свят бе показано как убиват Кадафи, целият беше в кръв. Какво е това, това ли е демокрация? И кой направи това? Безпилотни самолети, в това число американски, нанесоха удар по колоната на Кадафи, а след това по радиостанцията специалните части, които не трябваше да са на територията на Либия, извикаха т.нар. опозиционери. Кадафи бе ликвидиран без съд и следствие”, каза руският премиер по време на „директната линия” с гражданите на Русия.