Столична община ще вземе допълнителни мерки за сигурност при провеждането на протестите в събота в случай, че съществува опасност за обществения ред, и че тези мероприятия са на етническа основа, обяви зам.-кметът на общината Мария Бояджийска.

Плановете за охрана ще бъдат обсъдени днес със служителите на СДВР, на „Охранителна полиция” и „Общинска полиция” – това е съветът за сигурност на Столична община. Ще има едно частично заседание на Съвета за сигурност, на което ще обсъдим всички планирани прояви за съботния ден, и ще набележим съответните мерки, които ще гарантират осигуряването на спокойствието и безпроблемното провеждане на всички мероприятия – каза Бояджийска.

В събота на едно и също място ще се съберат много хора, участници в различни събития. Има мероприятия от културния календар, които са планирани отдавна, отделно продължава протестът на ПП „Атака”. В общината е постъпило уведомление от ВМРО и от Български национален съюз.

СДВР и МВР имат добра подготовка в тази област и се справиха изключително добре през изминалите 2-3 дни. Разчитаме на тях, за да ни съветват какви мероприятия да приемем. Ние имаме готовност за осигуряване на лекарски екипи, които да бъдат разположени в близост, ако в краен случай се наложи дори и за такава реакция – каза Бояджийска.