Митинг и шествие се провеждат днес в столицата. Организира се и една подписка, също в центъра на града. Заради протестите и шествията, Столична община е въвела ограничения за движението.

Протестните прояви са в подкрепа на жителите на Катуница и по повод последвалите събития. Шествията и протестите ще се охраняват от СДВР.

От 11.00 до 19.00 часа "Атака" има митинг пред сградата на БНБ. Митингът на „Атака” ще продължи и по време на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента, което започва от 14.00 часа. Заради митинга на „Атака” се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства с изключение на автобусите, превозващи участниците в мероприятието на паркинга на пл. ”Кн. Александър І”.

Автобусите превозващи участниците в мероприятието трябва да се движат до пл. ”Кн.Александър І” по следния маршрут: от кв.”Горубляне” по бул.”Цариградско шосе”, бул.”Васил Левски”, бул.”Кн. Александър Дондуков”, бул.”Цар Освободител” до пл. „Кн.Александър І”; от бул. ”Ботевградско шосе” по бул.”Владимир Вазов”, бул. ”Кн. Ал. Дондуков”, бул. ”Цар Освободител” до пл. ”Кн.Александър І”; от кв. ”Княжево” по бул. ”Цар Борис ІІІ” по бул. ”Ген. Тотлебен”, пл. ”Руски паметник”, бул.”Ген. Скобелев”, ул.”Опълченска”, бул.”Тодор Александров”, бул.”Цар Освободител” до пл. ”Кн.Александър І”.

СДВР ще осигури охрана на мероприятието, постове за контрол и регулиране на движението за горепосочените време и място.

От 14.00 часа започва шествие на Български национален съюз, което ще премине от НДК по бул. ”Витоша”, на дясно по ул. ”Алабин”, ул. ”Граф Игнатиев”, наляво по ул. ”Г. С. Раковски”, надясно по бул. ”Цар Освободител”, надясно по бул. Васил Левски”, бул. ”Патриарх Евтимий” до НДК. СДВР осигурява охрана и постове за контрол и регулиране на движението, като съвместно с линейния контрол на Центъра за градска мобилност ще спира и възстановява поетапно движението на пътните превозни средства и колите на градския транспорт в зависимост от преминаването на участниците в шествието. До приключване на мероприятието се забранява престоят и паркирането на бул. ”Витоша” между бул. ”Пенчо Славейков” и бул. ”Патриарх Евтимий” от страната на НДК.

ВМРО поставя начало на подписка „против държавното нехайство срещу циганската престъпност” в 10:00 часа пред сградата на Народното събрание.