Столична община съгласува провеждането на национален шествие и митинг на учителите в четвъртък, 11 октомври.

В уведомлението на Синдикат на българските учители, Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" и Независим учителски синдикат се посочва, че в четвъртък ще се проведе национален митинг-шествие.

Пристигащите от различни краища от страната учители ще се съберат на пл. "Независимост" по три лъча.

Поради посещение на чуждестранна делегация в Народното събрание Столична община предлага първият лъч да тръгне от стадион "Васил Левски" по бул. "Ген Й. Гурко", през Градската градина до пл. "Независимост", а не както е посочено в писмото на учителските синдикати по бул. "Васил Левски" и бул. "Цар Освободител".

Вторият лъч ще тръгне от пл. "Македония" по бул. "Христо Ботев", бул. "Александър Стамболийски", пл. "Св. Неделя", бул. "Витоша" бул. "Цар Освободител" до пл. "Независимост".

Трити лъч от пл. "Александър Невски" ул. "Московска", ул. "Г. С Раковски", бул. "Дондуков" до пл. "Независимост".

Митингът ще започне в 11.00 ч. От участниците в Националния митинг ще се проведе национално шествие по маршрут бул. "Цар Освободител" до пл. "Народно събрание", където ще се проведе и организира жива верига извън забранената зона на Парламента от 14.00 до 16.00 ч.

В 16.00 ч. стачкуващите учители ще се върнат по бул. "Цар Освободител" до пл. "Независимост", където ще се проведе мълчалив митинг-бдение.

При провеждането на шествието Столична община изисква да се използва десният тротоар и крайната дясна лента от платно по посока на движението, а движението на МПС да се спира поетапно.

Столична община съгласува мероприятието около Народното събрание да се проведе извън зоната: Югозападния ъгъл на градинката, бул. "Цар Освободител", югоизточния ъгъл на сградата на БАН, североизточния ъгъл на сградата на БАН, северно до южната стена на Храм-паметник "Александър Невски", източната стена на Храм-паметник "Александър Невски" източно до северозападния ъгъл на НХА, южно оградата на НХА, по алеята минаваща през градинката до югозападния ъгъл на същата.