ГПЧЕ започва работа по нов европейски проект. Преди две години гимназията завърши двугодишно партньорство по програма “Учене през целия живот” на тема “Гласът на жените в историята”. Работният език на проекта беше английски.
Новият проект, чиято тема е “Активни граждани за устойчиво развитие”, ще се разработва на френски език, което се случва за пръв път в региона. Партньорските училища са от Италия (координатор на проекта), Франция, Германия, Румъния и Турция.
Координаторът на проекта от българска страна - учителката по френски език Нели Тенева, направи презентация на целите, стратегиите и модулите по проекта пред учителския колектив. Сформиран бе екип от 10 учители, които ще организират  учениците – участници в проекта. Госпожа Тенева представи и пред тях целите и дейностите, както и крайните продукти, към които екипът ще се стреми. Нетърпеливи и мотивирани за изява са главно младежи, които изучават френски език като първи или втори чужд, с цел улесняване на дейностите и комуникацията с техните връстници от партньорските училища.
Предстои първият международен форум на координаторите по проекта в град Яш, Румъния. На него от българска страна ще присъстват двама преподаватели.