Платена публикация 

В листата на БСП са включени четирима лекари: д-р Златева, д-р Горгачева, д-р Кръстева и д-р Пеева. За повишаване качеството на медицинското обслужване в Ботевград, кандидатите за общински съветници се ангажират с изпълнението на конкретни мерки:

1.Доболнична помощ:
-Осигуряване на отопление в коридорите на сградата на бившата поликлиника/газификация/;
-Възстановяване на Медицински център Ботевград с цел изграждане на доболнична Лекарска консултативна комисия /ЛКК/;

2.Болнична помощ.
-Качествен ремонт на отделенията в МБАЛ, като приоритетно се ремонтират терапевтично отделение и физиотерапията;
-Осигуряване на средства за поетапна смяна на медицинската апаратура в болницата чрез кандидатстване по проекти;
-Да се провежда правилна кадрова политика, която цели задържане на местните кадри, а не тяхното освобождаване и назначаване на лекари от други населени места. Целта е да се подобри работата и финансовото състояние на болницата;

3.Спешен ремонт на козирката пред поликлиниката и болницата;

4.Да се осигури терен за паркинг в близост до здравните заведения, за да не се блокира достъпа за инвалиди и спешно болни до входа на поликлиниката.

Предлагаме ремонтите да се извършват след обявяване на конкурси.

Изпълнителят да бъде задължаван да гарантира качеството на извършените от него дейности в срок, съгласно нормативната база.

Поради повишения брой случаи на белодробни и ракови заболявания през последните няколко години, ще работим за подобряване на екологичната обстановка в нашата община. В тази връзка ще съдействаме за реализиране на идеята на майките на новородените за определяне на терен за изграждане на парк, в който родителите да засаждат дърво, за което да се грижат.

За подобряване на физическото развитие на децата и подрастващите, в градския парк да се монтират външни фитнес уреди.

Ще организираме извършването на комплексни медицински и стоматологични прегледи в детските заведения и училищата на територията на общината.